3e0a02b1-297e-4260-a577-449ad65dc4f5

Нов Свят ЗА ЖЕНАТА с Анжела

Представяне:
Анжела Кенанска е предприемач, международен женски коуч и трансформационен лидер. Носител на награда “Бизнес Жена на Годината” в категория “Иновативни семинари и фестивали” и първата българска дама преподавател в Royal OFF Europe. Основател на бранд ЗА ЖЕНАТА с Анжела, който повече от 17 години в България и Европа предлага иновативни събития за женска трансформация.

1. Сподели ни с какво се занимаваш сега и кое може да плени твоето съзнание?

Анжела: Организирам серия от събития онлайн и на живо, които са насочени към развитието на женското съзнание и по конкретно ре-активирането на мъдростта, която е скрита в човешкото ДНК и тяло, с цел ускорено постигане на желани резултати.

2. Как животът ти се промени извън пределите на България и какви нови умения разви в теб като личност?

Анжела: От 1992 г. пътувам из света, като първата дестинация, на която се спрях беше Тунис, където имах честта да бъда със семейството си. През последните 30 години съм обиколила различни държави като турист и в ролята на гост-лектор, и се радвам на спиращи дъха преживявания. Да бъдеш част от различна култура и бит е привилегия, която разкрива за мен и моята кариера много възможности. Развих умението да се сливам с хората в даден регион лесно и бързо, да приемам, че всеки е уникален там където е, и че хората са отворени, защото ти си с отворено сърце към тях. Никога не съм се усещала чужденка извън България. Цялото знание, което придобих във всяка една общност, ми разкри тайните на живота, вдъхновение и мъдрост. Прилагам наученото в своите авторски събития, които са трансформиращи и изключително иновативни, както често споделят дамите по време на обучения.

3. Ти си основател на международни фестивали OFBS Austria/Bulgaria и “ЗА ЖЕНАТА” с Анжела. Разкажи ни как се роди идеята за създаването им и каква е мисията им?

Анжела: Срещите с различни дами и множество светски събития ме отведоха до участия в ТВ и радио предавания. В същото време да пътувам до държави из Европа, сред които Италия, Франция, Германия, Австрия, Гърция и др.. През далечната 2006 г. създадох треньорска Академия. Организирах множество събития, а през 2010 г. в град София започнах да каня преподаватели от Египет, Бразилия, Индонезия, Аржентина и цяла Европа, за обучителни програми с древните практики, насочени към жената. Участниците бяха вдъхновени и това ме мотивира да изградя международен фестивал OFBS. Работих предимно с чужденци, но вътрешно знаех, че трябва да добавя още нещо – българската жена заслужаваше събития, в които лекторите и участници да общуват на български език. Така се роди фестивал ЗА ЖЕНАТА с Анжела през 2018 г., който през последните години 5 години се провежда изцяло онлайн.
През годините селектирам успешни българоговорящи дами от цял свят, които искрено се отдават на каузата – развитие и трансформация на женското тяло и съзнание, представящи себе си и своите авторски програми за целта. Днес двата фестивала имат своята разнообразна аудитория и уникален характер, а хиляди дами се развиват с мъдрост, практики и уважение. В същото това време моята роля е не само организатор, а и преподавател в международни фестивали из цяла Европа.

4. Да си организатор на фестивали и семинари, е отговорност и резултат от усърден труд. Към настоящето какви основни задачи са приоритет за теб, предвид факта, че повечето хора вече живеят изцяло в дигиталното пространство?

Анжела: Аз следя актуалните тенденции в сферата на женското личностно развитие и осъзнаване. Промените в моя подход на работа изискват познания по дигитален маркетинг и мениджмънт, което през последните 5 години е част от моето ежедневие. Наблюдавам с мъдрост какви са промените в потребителското търсене и на база тези данни, плюс промените в женското поведение и в световен мащаб, създавам иновативни проекти за личностно развитие. Постигнала съм достатъчно, имам множество престижни награди, но сега с възможностите на дигиталния свят пред мен има ………………, което ме мотивира да се развивам по нов начин, да изследвам жената по друг критерий, тъй като тя е различна от преди 5 години. Освен кариерното развитие, съм съпруга и майка, отдадена на игрите в настоящето. Семейството е коренът, който ме изгради като стабилно “дърво на живота”, с автентично слово и нестихващи мъдри дела.

5. Ти си автор на книгата „Животът е прекрасен“- наръчник за жената. Какво е нейното главно послание и за кого е предназначена?

Анжела: Книгата предлага знание, което ще ви помогне да живеете по-качествено и с повече мъдрост. Всяка дама има възможността да се запознае с множество авторски практики, представени в наръчника и да отвори сърцето си за нов живот, нови отношения. И да, тя ще бъде вдъхновена да направи нов избор, докато чете или слуша книгата. Книгата е онлайн (за четене) и с аудио версия (за слушане), в която ще чуете гласа на певицата Цветелина Добрева – Цветелина.

6. Как да бъдем Жена на Новото време? Какви са твоите съвети за здраво тяло и балансирано съзнание?

Анжела: Да бъдете жена на новото време е изкуство. Потопете се в мъдростта на своето тяло, изследвайте го в тишината, слушайки музикални океански и делфински звуци, опознайте своите реакции и не спирайте да се развивате, учейки се от мъдри и опитни хора. Нова жена e жена, която познава корените си, извежда силата и мъдростта от тях, и в резултат създава своя живот, различен от програмата на миналото, но отнасяйки се с уважение към него. Ти ще бъдеш истински нова, тогава когато приемеш своето минало. В момента, в който го приемеш, ти се докосваш до чистото съзнание, защото си приел. Тук ти си се смирила.. А какво ще създадеш, това е индивидуален ход на действие.

7. Разкажи ни за наградите в своя живот и какво би препоръчала на младите дами, които теръпва ще излизат на голямата сцена?

Анжела: Наградите са признанието, което получавам за всеки мой реализиран проект. Имам над 37 години сценичен опит и съм свикнала с вниманието. Тук обаче идеята е какво послание нося за цялото и по-конкретно за жената. Аз създавам в мащаб и най-голямата награда за мен е Животът. Няма земна материална награда, която би ми дали това, освен Майката и Бащата. Ето защо бих посъветвала младите хора, да уважават родителите и живота, които имат. Вие вече “притежавате” здрав корен, така че всяка награда е малък залък от трапезата, с който да се заситите. Животът е голям залък и той изисква да бъдете мъдри. В това е простотата на моя успех. Аз винаги казвам – вие сте просто една 0. Ако умеете да работите с цифрите и да поставите себе си – тази 0 на правилното място, то ще видите своята стойност. Така животът работи с всеки един от нас. Той не е сложен. Той е простичък.

8. Какво ново да очакваме от теб през 2024 г.?

Анжела: Много интересни дамски онлайн събития за ускорена трансформация и личностно развитие, и разбира се, шестото издание на Фестивал “ЗА ЖЕНАТА”, с прекрасни лектори и тематични срещи.

9. Посланието ти към читателите на “Нов Свят ЗА ЖЕНАТА” е…?

Анжела: Бъдете мъдри! Бъдете нежни и наблюдателни, но не коварни дами! Мъдростта, еволюцията и животът, винаги ще ви надживеят.

За контакти с Анжела:

Фейсбук:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100080483555218

Tags: No tags

Comments are closed.