332630544_1427715967763655_5129209825398720229_n

НОВ СВЯТ ЗА ЖЕНАТА с Ивелина Сотирова

Представяне:

Ивелина Сотирова е родена в град Варна, край морето, което я привлича така, че тя никога не е имала желание да живее на друго място. Завършила е „Българска филология” и театралната школа на ТГ група „Вълна”, където има десет-годишен стаж като актриса. Майка на две прекрасни дъщери, с които се гордее.
През последните 5 години Ивелина има представления в „Театъра на Виното”, където играе в своя моноспектакъл Саюри (по романа “Мемоарите на една Гейша”). През 2021 г. завършва и специалност Рекреология (наука за рекреационните методи – за възстановяване на жизнените сили на човека). Това й отваря нови хоризонти за личностно развитие и себереализация.

1. Поглеждайки назад към живота си, какво си направила, което ти е доставило най-голямо удовлетворение?

Ивелина: Да бъда майка е най-голямото ми удовлетворение в живота. Обожавам двете си дъщери, виждам в тях частици от себе си в една по-добра формула и съм невероятно щастлива да виждам това.

2. Какво би направила, ако един ден се събудиш и всеки човек просто си отиде без следа?

Ивелина: Ще се радвам на природата, тъй като човешките взаимоотношения не ни оставят време и място да се почувстваме истински свързани със себе си, с Бог, с Вселената. Ако наистина съм последният човек на Земята, ще се опитам да се свържа максимално със Създателя и да му отдам дължимото като човешко същество. Всеки човек е добре да отделя време за благодарност…, че е на това Божествено място, наречено планета Земя.

3. Коя беше най-лошата фаза в живота ти?

Ивелина: Когато родителите ми си отидоха и разбрах, че вече не съм дете.

4. Разкажи ни за фондация „Към Същността” на д-р Менис Юсри и как семинарите могат да променят живота на човек.

Ивелина: Ако отидеш на семинар и се отдадеш на 100 процента, то трансформационните процеси в личността протичат определено по един болезнен начин. „Изчистването” на старите травми, промяната на моделите на мислене, всичко това не е работа за един ден. Понякога и цял живот не стига. Ако това е един ускорен процес, човек се чувства откъснат от света и невероятно сам. Тук идва и ролята на семинарите на Essence process, това е защитена среда, осигурена от опитни професионалисти психолози и семейни психотерапевти, добре обучени асистенти, които създават уют и подкрепяща атмосфера. В такава среда получаваш помощ да превъзмогнеш с по-голяма лекота задълбочените преживявания, които предлага даден модул или семинар. Това е учене чрез преживяване. Определено хиляди участници са направили своята промяна….Благодарение на д-р Юсри и целия екип.

5. Занимаваш се с театър и участваш като главната героиня в моноспектакъла Саюри. Разкажи ни как започна твоето пътешествие в театралния свят……и как се стигна до Саюри. Какво може да научи жената за себе си през този спектакъл?

Ивелина: В театъра попаднах още на 8 години. Участвах в няколко представления с приказни сюжети и в две от тях играх ролята на вещица. Публиката беше толкова възторжена, а аз не знаех как да реагирам на аплодисментите им. Разбрах, че ще остана в театъра на всяка цена.

На 16 години постъпих в Театрална група Вълна. Театралната лаборатория ни обогати и ни направи автори на спектакли, не само на отделни роли. Театралното ми пътешествие ме научи, че истинският трагизъм е не само във физическото унищожение, а в разрухата на човешкия дух, способността човек да носи в себе си милосърдие, състрадание, готовност да се подаде ръка на попадналия в беда.

6. Какво те научи актьорското майсторство – сподели практики, с които жената може да развие своята мъдрост и вътрешен свят.

Ивелина: Театърът ме научи да изразявам себе си като жена и личност с увереност. Когато станах актриса, разбрах, че да си жена не е просто да си физически красива, както мислят момичетата на 16 години. Това е състояние да изпитваш любов и да можеш да свържеш любовта с Духа. Това е, когато Любовта и красотата ги заявяваш с истинност и чистота. Разбрах, че лъжата и негативните чувства разрушават и любовта, и женствеността.

7. Какъв родител си и какво успя да предадеш на своите дъщери? Сподели съвети за личното развитие на по-младите дами сред нас.

Ивелина: Тези неща, които споделих за женствеността, са и съветите към моите момичета. Жените, които оставят следа в сърцата, са жените с Дух. Те умеят да изразяват и заявяват любов, не просто да бъдат обикновени красавици. За тази цел се постарах дъщерите ми да имат богат социален живот, клубове, умения, красиви занимания.

8. Разкажи накратко за Рекреология, Нейрографика, с които се занимаваш през последните две години. Какво е тяхното значение за нашия живот?

Ивелина: Рекреацията се занимава с превенция на здравето, възстановяването на силите на човека. Грижи се за духовното и психологическо равновесие на хората, които са често изтощени и преуморени, но търсят начини за по-бързо и по-ефикасно възвръщане на физическите и психически сили, на работоспособността, а също и подмладяване на тялото и Духа. Курорти, туризъм, СПА туризъм, културни, исторически посещения и пътувания, балнеосанаториуми, духовни практики – всичко това е система от рекреационни дейности. Рекреологията е съвкупност от науки. Суфрологията е една от тях и се занимава със стреса.

Нейрографиката е арт терапия, психологически метод за променяне на реалностите и събитията в нашия живот, като се използва красотата на рисуването. Методът включва серия от алгоритми за различни цели и може да повлияе на живота ни положително, по деликатен и ненасилствен начин, използвайки нашата творческа енергия.

Резултатите, които се постигат са: решен проблем, активирана кундалини, създаване на нова реалност с методите на изкуството и чрез собствени сили. Промяната идва отвътре, а не отвън (когато някой ни помага). Това е придобиване на опит сами да се справяме с препятствията пред нас. Използвам често различни алгоритми от нейрографиката за балансиране на емоции, за концентрация, за компресиране на времето. Вариантите са безброй. Ползите са безгранични.

9. Посланието ти към гостите в рубриката „Животът е прекрасен с Анжела” …

Ивелина: Животът е прекрасен, само ако живеем в Любов. Жената живее и твори чрез Любовта. А Любовта се изразява и устоява чрез Духа.

Ако Любовта е свързана с духа, тогава Любовта се превръща във вечно състояние, а не в нещо мимолетно.

За контакти с Ивелина:
https://www.facebook.com/ivelina.sotirova.3

Tags: No tags

Comments are closed.