илияна списание 2

НОВ СВЯТ ЗА ЖЕНАТА с Илияна Динева

Представяне:

Илияна Динева е млада дама, автор на два романа и носител на титли “Lady Bulgaria” 2016 и “Miss Top of The World – изборът на хората” 2017. Работи за международна компания и в същото време развива себе си като една истинска Дама на новото време.

1. Сподели ни с какво се занимаваш сега и кое може да плени твоето съзнание?

Илияна: Здравейте, мили дами! Аз съм Илияна и работя с английски и немски езици, customer support в българския офис на канадската компания Telus за техния клиент Airbnb. Завършила съм бакалавър “География” и магистратура “Бизнес администрация” в Софийския университет. Пленяват ме неща като пътешествия, любов и естетика. Обичам да откривам нови места по света. Винаги това ме е вдъхновявало да пиша.

2. Разкажи ни за международната компания Telus и Airbnb. На какво те научи, с какви клиенти и потребители те срещна и какво би препоръчала на младите хора да следват по пътя на тяхното развитие?

Илияна: Telus е Канадски кол център, основан през 1990 година, със седалище град Ванкувър и с мрежа от офиси по цял свят. Те обслужват клиенти от различни индустрии, като предлагат  customer support на много високо ниво по телефон, имейл и чат. Airbnb е американска компания, създадена от двама студенти – Brian Chesky and Joe Gebbia, съквартиранти в Сан Франциско. Започват дейността си с името AirBed & Breakfast. Към днешна дата фирмата има милиарди потребители от цял свят, които използват платформата като гости или домакини – собственици на къщи и апартаменти по света. Аз работя от почти две години като Aгент Customer Support в отдел “Cancellations and Refunds“, занимавам се с проблемите на гостите, когато искат да отменят резервации, като водя преговорите между гостите и домакините. Работя по телефон, имейл и чат на немски и английски.  
Работата в Airbnb, ми е дала много неща. При нас първо се минава сериозен тренинг 3 седмици, завършващ с изпит, който трябва да вземеш с минимум 80%, за да продължиш да работиш в компанията. След това пак продължават обучителни периоди. При всяко повишаване в друг по – горен отдел отново има тренинги и изпит накрая. От самото начало винаги най-важната цел е била да станеш най-добрата версия за конкретната позиция. Докато накрая не станеш професионален  агент и можеш да реагираш в най-различни ситуации. В началото беше стресиращо, защото всеки човек, с който говорих проявяваше своя собствен характер. Но в процеса на работа съм се сблъсквала с какви ли не случаи и истории, като проблеми с акаунти и резервации от страна на гостите, и проблеми при домакините с техните жилища. Умението е човек да остане любезен, спокоен и компетентен. Да може да мисли логично и да предлага веднага решение. Има и много работа в екип по различните казуси. Аз имам колеги от цял свят на различни възрасти и всички са ми приятели.
На младите хора, които искат да работят в кол център им го препоръчвам, защото е работа с много хора онлайн, ние сме голям колектив, никога не е скучно през работните дни. Заплатата е висока и се работи по международни стандарти за качество и прецизност.

3. Ти работиш с успешни предприемачи от Германия, Австрия и Швейцария. С какво се отличаваме ние в България, когато говорим за комуникация и метод на работа? Какво трябва да подсилим в съзнанието си като предприемачи, за да предложим качеството, което тези държави предлагат?

Илияна: При нас комуникацията е на много високо ниво. Нашите тийм лидери и ангели постоянно ни провеждат тренинги. Комуникирам постоянно и с колеги от чужбина, които работят за нашата фирма. До голяма степен се набляга на това да станеш перфектен служител и да придобиеш  знания, които после прилагаш по свой собствен начин, когато комуникираш с хората. Работя с предприемачи, които са собственици на апартаменти и къщи в Германия, Австрия и Швейцария. Аз имах някакъв предварителен опит с Германия. Като дете живеех с майка си две години там. Тя беше докторантка в Университета в Дуисбург/Дюселдорф, след това работеше като журналистка в Deutsche Welle в Кьолн. Баща ми, който е професор по философия в Софийския университет  през годините също ходеше много често по работа в университета в Заарбрюкен и ми разказваше много. Учила съм два семестъра по Еразъм International Business Administration в град Вормс. Познавам манталитета и спецификата на германците, аз харесвам Германия, немския език и култура, харесват ми техния начин на мислене, допада ми това, че има правила и се спазват от всички. Затова и много добре се разбирам с хората от тези държави. Това, което отличава тях от нас е, че там моделът на работа се определя точно по определен начин. После трябва да се спазва точно по този начин, не може по-различно да се действа и работи, и са много педантични. При тях е много важно възпитанието и това да си винаги любезен. В България също има много успешни и находчиви предприемачи, които имат свои методи на работа и идеи. Не зависи от държавата, зависи си от човека. Както казва Наполеон Бонапарт „Какво значат обстоятелствата? Обстоятелствата това съм аз‘‘.

4. Освен успешна млада дама, ти си носител на титли “Lady Bulgaria” 2016 и “Miss Top of The World – изборът на хората” 2017. Какво ти донесоха призовете и как това промени живота ти? Може ли да дадеш съвет на младите дами, които също като теб биха желали да участват в подобни конкурси?

Илияна: През 2016  година спечелих титлата “Lady Bulgaria”. Това не е просто конкурс за красота, а е конкурс за неомъжени млади дами с кариера и професия. Винаги съм искала да се явя на конкурс, където се оценява и красотата, понеже от дете бях висока, слаба и фотогенична. По това време бях на стаж в Барселона в маркетингова агенция.  Това е един от най-красивите и слънчеви градове в Европа. Големи площади, спиращи дъха забележителности на Гауди като „Парк Гюел“, “Саграда Фамилия“, „Каса Батло“, „Каса Мила“, многобройните плажове, вкусна испанска храна и едно спокойствие, което цари там. Хората се чувстват добре и са щастливи, дори с малко пари. След Барселона се върнах и вече градя успешна кариера в България. През 2017 година се явих на международен конкурс “Miss Top of The World‘‘, където участват момичета с титла “Lady Bulgaria”. 2017. Представях България измежду 14 държави. Конкурсът беше няколко дни с финална вечер в три тура, с национална носия, по бански и с официална вечерна рокля, и избор на победителките. Аз спечелих титлата “Miss Top of The World‘‘ – people’s choice“- изборът на хората, тъй като за мен гласуваха най-много хора на тяхната фейсбук страница и сайт. Конкурсите ме направиха по– уверена и малко по-известна. Моят модел за подражание е майка ми, много успешна бизнес дама в сферата на IТ, красива, елегантна и винаги поддържана дама. Аз спортувам и се храня здравословно, за да изглеждам и се чувствам добре.
Бих посъветвала младите момичета, които искат да участват на такива конкурси, ако имат голямо желание да го направят. Защото няма нищо по-хубаво от това, една жена да е успешна и красива.

5. Ти са част от клуб и академия “Великолепната Жена”. Какво преживя, докато стъпиш на червения килим на Великолепната Жена?

Илияна: Имах голямото удоволствие да посещавам програмата “Код Великолепна‘‘, която се организира от Йордана Димитрова – изключителен експерт в сферата Личен имидж и бранд. От нейните лекции научих много ценни неща, които няма откъде другаде да се научат. Как да бъдеш една Великолепна Жена, каквато трябва да бъде една истинска дама през 21-ви  век. Говорихме за начин на обличане, съчетаване на облеклото, модели цветове, водене на светски и бизнес разговори, етикет на масата, поведение, осанка, увереност и баланс в живота.

6. Ти си автор на два романа – “Мус с аромат на цветя” и неговото продължение “Цветни бонбони”.  Как се роди идеята за създаването им? 

Илияна: Аз от дете пиша романи. Любим предмет в училище ми беше литературата. С удоволствие четях книги, обичам да измислям истории, случки, драматични обрати.  Идеята за романа “Мус с аромат на цветя” се роди спонтанно един ден. Мисълта  за голямо весело семейство ми допадаше. Така създадох семейство Мелинови с техните четири деца – Димитър, Йолина, Аделин и Норийн. Това е семейна сага за техния живот през годините. Някои остават в България, други в чужбина. Разказва се за техните любовни истории, пътешествия, всеки един от героите е с корено различен характер и професия. Романът “Цветни бонбони” продължава и с живота на техните деца, като има много романтика, страст, разнищване на криминални случки и борба за справедливост. Заглавията са метафорични, символизират сладката любов и цветята, които дават красота и живот на любовта като една пролет.

7. Какво ново да очакваме от теб през 2023 г.?

Илияна: Предстои писане на сценарий за филм по книгите ми. Първата книга я има в Wattpad на английски. Имам идеи за още книги с коренно различни герои и сюжети. Винаги съм се стремяла да изненадвам своите читатели, да им поднасям нещо различно, което да ги грабне.

8. Какво е посланието ти към читателите на “Нов Свят За Жената”?

Илияна: Бих препоръчала на читателите на списание “Нов Свят За Жената“, да са амбициозни, да се стремят да бъдат образовани, да имат работа, която им харесва и ги удовлетворява. Бъдете  влюбени, обичайте повече, защото любовта не трябва да се пести! Прекарвайте повече време със семейството и приятелите си, защото това са безценни моменти! Пътувайте навсякъде, когато имате възможност, защото във всяка една държава има какво да се види, дори и в най-малките градчета!
Бъдете винаги усмихнати, с едно присъствие, което се запомня! Наблягайте и на външния си вид, не се страхувайте да бъдете суетни и облечени модерно, и със стил! Най-вече бъдете себе си, правете каквото ви влече и е в ума, и в сърцето ви! И мечтайте, защото за мечтите няма точен срок, кога ще станат реалност! Просто работете в тази насока и нещата сами ще се наредят!

За контакти с Илияна Динева:

Личен профил:
https://www.facebook.com/iliana.dineva.7

Страница във Фейсбук:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100040238738437


Tags: No tags

Comments are closed.