399184077_307480945384545_2300788946772749405_n

Нов Свят ЗА ЖЕНАТА с Кристияна Йорданова

Представяне:
Кристияна Йорданова е Мис Свят България 2022.
Основател на фондация “Woman Squared“, която развива обширна доброволческа дейност, допринасяща развитието на обществени и благотворителни каузи, включващи образователни семинари и инициативи в подкрепа на жените, жертви на насилие.

1. Сподели ни с какво се занимаваш сега и кое може да плени твоето съзнание?

Кристияна Йорданова: Ръководя създадената от мен фондация “Woman Squared”, продължавам своето образование в сферата на Психологията в UBC и посещавам курсове за допълнителна квалификация. Автор съм на книга, за която ще споделя по-долу повече детайли. Едно от нещата, които ме вдъхновяват е да споделям с млади и осъзнати гимназисти, авторска лекция на тема “Силата да бъдеш различен”, благодарение на фондация “Сподели и Вдъхнови!” Благодарна съм, че имам шанса да разкажа моята история и моя път!

2. Как животът ти се промени извън пределите на България и какви нови умения разви в теб като личност?

Кристияна Йорданова: Аз съм роденa във Варна, но като малка емигрирах в Канада и научих много уроци в своя житейски път. Първоначално получих културен шок и ми беше трудно да се впиша, защото не знаех езика. Въпреки това, животът в Канада ме научи да бъда по-отворена към различните култури и начини на мислене. Изградих характер и се отдадох на психология, и личностно развитие. Животът там ме мотивира да бъда амбициозна и винаги да следвам мечтите си, дори да ми се струват невъзможни. Всеки ден си повтарям следния цитат: “Ако мечтите не те плашат, те не са достатъчно големи.”

3. Ти си основател на фондация. Разкажи ни как се роди идеята за създаването и каква е нейната основна мисия?

Кристияна Йорданова: Основах “Woman Squared“, която развива обширна доброволческа дейност, допринасяща развитието на обществени и благотворителни каузи, включващи образователни семинари и инициативи в подкрепа на жените, жертви на насилие. Стремя се да създам личен подход и техники за разпознаване и превъзмогване на последствията от токсични взаимоотношения и травма. Фондацията партнира с различни организации с благотворителна цел, включително читалища, училища, женски клубове и приюти, за да осигури безплатни семинари, които до момента са докоснали живота на над 1000 жени и деца!

4. Да си носител на титлата “Мис Свят България” е отговорност и резултат от усърден труд. Към настоящето какви основни задачи са приоритет за теб, предвид факта, че повечето хора вече живеят изцяло в дигиталното пространство?

Кристияна Йорданова: Да бъдеш “Мис Свят”, е свързано с голяма отговорност и постоянно развитие във всички сфери на живота. Поради това че живеем в дигитална ера, мога да тренирам онлайн с някои от най-добрите треньори в света, по отношение на говорене пред публика, сценично присъствие и походка. Благодарна съм за подкрепата, която получих и продължавам да получавам! Като “Мис Свят”, копнея да споделя моето послание с повече жени и деца, мечтая да осигуря подходящите инструменти и образование, за да може всеки да се чувства уверен в себе си и да постави ясни граници във връзките си. Като човек филантроп, най-голямата ми цел е да дам своя принос към България, чрез социални каузи. Моят идол Одри Хепбърн, е казала: „С времето осъзнаваш, че имаш две ръце – едната да помагаш на себе си, а другата да помагаш на другите.“

5. Ти си автор на книгата „Забранени думи“. Какво е нейното главно послание и за кого е предназначена?

Кристияна Йорданова: В “Забранени думи” разказвам моята лична история за това как преминавах през трудностите на токсичните взаимоотношения. Тя е написана на английски език. Книгата обозначава пътя, който трябва да измине една жена, за да изгради характер и сила. Тя е автентичен разказ за нездравословните връзки и многобройните емоции, които възникват в този труден период. Уязвимостта е мощен инструмент, който аз използвам, за да премахна съществуващата стигма около тази тема. Книгата обхваща темите за любов, загуба и лечението на душата. Тя е посветена на всички жени, които са били в трудни връзки и нейната мисия е да им покаже, че не са сами. Надявам се да мога да вдъхновя повече млади жени да си тръгнат от токсичните и нездравословни връзки, и никога повече да не поглеждат назад.

6. Как да бъдем Жена на Новото време? Какви са твоите съвети за здраво тяло и балансирано съзнание?

Кристияна Йорданова: Като жени често ни се налага да се справяме с всичко. Често забравяме за себе си, затова трябва да намираме и отделяме време за жената в нас, за нашите знания и опит, личностно развитие. Но най-важното е, да намериш себе си и това, което искаш да дадеш на света. Трябва да се запитаме какво ме вдъхновява и прави щастлива, и да следваме този път. За да намерим вътрешния си баланс, умът и тялото ни трябва да бъдат в хармония, да обръщаме внимание на сигналите на своето тяло. Трите стълба на здравето са: сън, пълноценна храна, физическа активност. След като се погрижим за това, е хубаво да прекарваме време в правене на неща, които наистина обичаме, дори за 5 минути на ден. Аз лично постигам хармония чрез медитация, която практикувам всяка сутрин.

7. Разкажи ни за предстоящата ти изява в Индия. С какво тя ще бъде по различна от останалите дестинации и сцени, на които си била?

Кристияна Йорданова: Мис “Свят” е най-престижният и най-стар конкурс за красота в света. За мен е чест да представя красивата ни страна на международна сцена в Индия. Финалът на конкурса “Мис Свят” ще се проведе на 3 март, един много специален ден за нас, българите! Индия е оживена страна и винаги съм мечтала да пътувам дотам. Ще имам възможността да посетя туристически места като Тадж Махал и да се потопя напълно в тяхната духовност, вкусна храна и култура. Ще мога да помагам и на хората в неравностойно положение.

8. Какво ново да очакваме от теб през 2024 г.?

Кристияна Йорданова: 2024 ще бъде година, посветена на това да дам своя принос, чрез опита и знанията и да помогна на повече хора. Фондацията “Woman Squared” е поканенa да участва в многобройни женски конференции из целия свят и съм много развълнувана! Ще бъда част и от различни социални каузи в България. Също така, предстои да стартирам собствен подкаст и интервюта със силни жени, които ни вдъхновяват!

9. Посланието ти към читателите на “Нов Свят ЗА ЖЕНАТА” е…?

Кристияна Йорданова: Искам да благодаря на Нов Свят “ЗА ЖЕНАТА”, че ми даде възможността да използвам гласа и историята си, за да направя промяна в България! Очаквам с нетърпение бъдещето с толкова много предстоящи проекти. Искам да кажа на моите читатели, че никога не е късно да намерите своята цел в живота! Бъдете позитивни! Никога не приемайте „не“ като отговор и ви обещавам, че ще просперирате!

За контакти с Кристияна Йорданова:

Инстаграм:
https://www.instagram.com/kristiyana.yordanovaa/

Фейсбук:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100080483555218

Tags: No tags

Comments are closed.