403399805_744441560490785_4140839100125808440_n

Нов Свят ЗА ЖЕНАТА с Мария Филина

Представяне:
Мария Филина е предприемач, мотиватор и коуч от ново поколение. Зад гърба си има 15-годишен опит в сферата на административните дейности, маркетинг и доставки, логистика на територията на България.
Сертифициран Коуч Експерт по метода Direct Change Solution (Академия Щастлив Живот) и Треньор личностно развитие.
Член на Международната Асоциация на Професионалните терапевти и консултанти IAPTC и мрежа за женско предприемачество МЖП “Бизнес на високи токчета”

1. Представи се и с какво се занимаваш през последната година?

Мария Филина: Казвам се Мария Филина и моят фокус е насочен към коучинга и личностното развитие. Интересувам се от методи за разширяване на личността, емоционална интелигентност и хармонично съществуване на човек. Забелязвам, че през последните години, забързани в ежедневието си, сме забравили да бъдем просто себе си – искрени и чувстващи, да се грижим за дома на ума и душата на нашето тяло. А то отразява нашето вътрешно състояние.
Моята сила е в Коучинг метода и вярвам, че всеки може да промени живота си в посока на ресурсно бъдеще. Знам, че ние имаме безкраен потенциал.

2.  Какво е коуч и всеки ли може да практикува тази професия?

Мария Филина: Коучът е професионалист, който подкрепя и провокира клиента в посока креативност и вдъхновение, за постигане на желан резултат или цел в личен/професионален план. Думата “coach” означава превозно средство – вид карета. За първи път тази дума се използва през 1830 г. като синоним на инструктор или треньор в Оксфордския университет. Смисълът е “пренасяне” на човек или група от хора от настоящата до желана точка или цел. Процесът Coaching разгръща потенциала на човек, като акцентира върху въображението и рамката на решението, а не върху причините, които са довели до настоящата неудовлетворяваща ситуация за него.
Коучът задава въпроси в мотивиращо интервю, а клиентът постепенно открива силните си страни и се фокусира върху възможностите за резултата. Коучът е партньор на клиента и няма нищо общо с терапевт или лекар. Не се занимава с психотерапия, психоанализа, диагностика или лечение на психични разстройства. Коучът не осъжда и не съветва своите клиенти, не оценява резултатите им, не дава готови отговори и решения на проблемите. Моята работа като специалист е да създам и поддържам безопасно пространство, където клиентът изследва всички вариант за достигане на целта си. Помагам на дамите да преоткрият себе си, да постигнат вътрешен баланс и да бъдат успешни. Най-важното в този метод е отговорността за действията, която се поема изцяло от клиента, мотивиран от желанието за промяна.
Според мен, за да бъдеш коуч специалист трябва искрено да помагаш на света да се развива, да имаш житейски опит и мъдрост, да сведеш до минимум егото и да си преминала обучения за лична трансформация.

3.  Ти си майка и успоредно с това се развиваш с теми за личностна трансформация. На какво те научи твоето дете и как това ти помага в професионален аспект?

Мария Филина: Семейството е изключително важно за мен. То е олицетворение на любовта, подкрепата, уважението, развитието и приемането на всеки един, като личност и част от цялото. Синът ми всеки ден ме учи на повече търпение, всеотдайност и споделеност. Раждането на дете е избор да даваш от любов и изобилие, да отгледаш малко храстче докато стане дърво с корени, след което е нужно само да го поливаш, да не спираш, да си готов да подкрепяш от сърце. Създаваме своите деца, за да помагаме на света да се развива. Те са при нас временно и ние като родители имаме мисията да обичаме безусловно.
Щастливите родители отглеждат щастливи и успешни младежи, готови да поемат по пътя на живота.

4.  Какви програми за себеразвитие би препоръчала на дамите и защо? 

Мария Филина: Всеки човек, който избира да се развива, да опознава себе си и да разширява потенциала си, е богат. Всяка програма е разширение и крачка напред. Промяната естествено започва с решението да кажеш “да” и да действаш.

5.  Темата за травмите е много актуална, особено в сферата на семейните отношения. Според теб коя е основната причина много двойки да се разделят?

Мария Филина: Травмите са една от основните неосъзнати енергийни пътеки, по които партньорите в една връзка се привличат. Когато има неотработени травми, придобити от лоялност от рода, от семейството – майка, баща, или случка в детството, която е оставила трайна следа в съзнанието на едно дете, то “замръзва” в онази детска позиция. Най-често срещаните травми са тези на отхвърляне или родителско отчуждение, предателство, перфекционизъм и мазохизъм, като начин за изразяване на дълбока любов, които травми проявени дори по 1% в една връзка, са разрушителни за взаимоотношенията между двата пола, ако липсва осъзнатост разбира се.
Има и вариант да осъзнаем травмите си, да работим усилено за тяхната трансформация на подсъзнателно ниво и да вземем урока, който те ни учат.
В този случай, лично аз ги приемам като трамплин за растеж и обогатяване на живота тук и сега. Защото 90% от хората имат непризнати травми, свързани с рода и родовата система.

6.  В какви инициативи участваш? Разкажи ни за EABP European Assaciation for Body Psychoterapy. Какво представлява и всеки ли може да се включи в този конгрес?

Мария Филина: Взех участие в 18-тия Международен Конгрес на Европейската Асоциация по Психотелесна Терапия, с организатор г-жа Мадлен Алгафари. В събитието бяха разгледани теми свързани с идентичността във време на преход – Конструиране, Деконструиране и Реконструиране, т.е въпрос “Коя съм аз в съвременния свят на глобализация и нестихващи промени?”
Конгресът беше изключително интересен, обогатяващ и с дълбоко вглеждане в себе си. В него присъстваха международни и български лектори, семинари тип групови упражнения. Предназначен е за специалисти – психотерапевти и любители, интересуващи се от психотелесна терапия и психология. 

7.   Какво ново да очакваме от теб през 2024г.?

Мария Филина: Личностното развитие е квантов скок в моя живот – осъзнато, с много любов и благодарност. Като дете имах мечта – професия, която се занимава с душата на човек. Днес съм Мастър коуч. Към настоящия момент извършвам онлайн консултации за израстването на личността – поглед към себе си, преодоляване на страхове и травми, негативни убеждения, стрес и тревожност, позитивни вярвания, за това как една жена може да е едновременно прекрасна съпруга, майка и успешна бизнес дама. В процес на изработване е интернет страница, обучения и уебинари. В линка под интервюто можете да поръчате безплатно електронната ми книга „Хармоничен живот в баланс с разум – тяло – душа“.

8. Посланието ти към читателите на “Нов Свят За Жената” е…

Мария Филина: Инвестирайте в себе си с доверие! Разпознавайте и приемайте всяка възможност с благодарност! Продължавайте напред, с мъдрост и достойнство! Енергията на жените е неизменна част от живата реалност и допринася за усъвършенстването на света.
Великата Коко Шанел е казала: “Грижата за красотата започва от сърцето и душата, и никаква козметика не помага!”

За контакти с Мария Филина:

Фейсбук страница :
https://www.facebook.com/mimijch17

Поръчай безплатната ми онлайн книга тук:
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fbook.grweb.site%2F%3Ffbclid%3DIwAR2NBpANxFuSSlt13wfrm1bbN21gcALyAzhgVdfBeeT0NeP1wXMBORgmWz4&h=AT0wFWmKocaWopM-gRMg7EHUzAaS9nKq3jTe_eHRrz_tlutZbACNrYOniYNiOVW6GcweYt4xEZeJEhfzhZxYNRR_HpMW6ta3FDMI29lbe5_t7D9_RTB3Dy7CfS0FLuoJLMU
Tags: No tags

Comments are closed.