343299269_2178992655634363_2713120008736047918_n

НОВ СВЯТ ЗА ЖЕНАТА с Мая Вълчева

Предстяване:

Мая Вълчева, е основател на фестивал “Празник на цветовете” в град Варна и създател на концепцията за цялостно самоусъвършенстване “Color Me Life”.
Тя е бахов терапевт, нумеролог, треньор по личностно развитие и в същото време, съдружник в популярна рекламна агенция.
Успешно завършва Академия за треньори към „Happy Woman Academy“, където усвоява НЛП техники, основни психологически похвати, констелации, водене на групи, ораторско майсторство, водене на медитации и други ефективни терапевтични практики.

1. Коя е твоята страст?

Мая: Моята страст са “Цветята на доктор Бах”. Много обичам да говоря за цветя, да помагам на хората и виждам каква магия се случва. Това съм аз, едно цветно момиче.

2. Кое те отведе до връзката с есенцията и това знание, което предлага, доктор Бах? Можеш ли да направиш паралел с други алтернативни практики за лечение?

Мая: При цветята ме отведе една празнина вътре в мен. Занимавах се с частен бизнес, но усещах една празнина, която не знаех как да запълня. И така, случайно открих пространството на цветята – магия, която може да ти покаже кой си и как да бъдеш здрав. Вгледайте се в живата природа и ще забележете, че магията е навсякъде. В момента има толкова много различни методи и всеки трябва да намери този, който е за него. Аз обичам простичките неща, които са и ефективни. Доктор Бах, когато е открил системата, е казал, че всеки човек трябва да я има у дома и да бъде лекар на самия себе си. Това е много ценно. Неговото знание ме спечели с простотата и близостта до природата.

3. Как можеш да помогнеш на един млад човек, който има проблеми в личните взаимоотношения, сега навлиза в реалния живот, но има бариери в комуникацията. Какво точно е подходящо за него?

Мая: Когато разговаряме – тип интервю, защото така се определят цветята на доктор Бах или с интуитивен метод, човек може да си “изтегли” това, което е най-добро за него и с карти или чрез шишенца (с конкретните есенции). Тук е интересно друго, че когато общувате с компетентно лице, което се занимава с цветята, той вижда дълбоко навътре в душата ви. Ако открие, че има липса на баланс в “пациента”, което всъщност е между околния свят и самия теб, това означава, че някъде има наличия на страх по отношение на взаимодействие със света. И тук цветята ти помагат да се разкриеш какъв си. Странно е, че ние живеем заобиколени от хора, но сме самотници. Всеки си е сам в света. Интересно, че социалните мрежи станаха толкова популярни, защото са лесен начин да се отнесеш и да си в своя реалност. Така се случва “кражба” на души. Всеки ти завладява пространството и взаимодейства през твоята енергия, създава свои неща. Препоръчвам за хората, които са млади и ангажирани от виртуалното пространство, да спортуват, за да се завърнат към себе си. Необходимо е да има движение – ясно връзка между тяло, ум, емоции. Другият вариант са “Цветята на д-р Бах”, които отново ще те насочат към себе си.

4. В момента текат интензивни процеси на трансформация. Възможно ли е чрез есенциите на доктор Бах да редуцираме стреса и паник атаките?

Мая: Едно от цветята в комбинациите за паник атаки е джанката. Тя е есенцията за страх от загуба на контрол, което е в основата на паник атаката. Паник атаката се разгръща през страха да не загубя контрол и хората да ме видят такъв, какъвто аз знам, че съм. Аз знам, че съм дефектна отвътре. Нещо не ми е както трябва, опитвам се да го скрия и контролирам целия свят. Предлагам и комбинацията “Рескю Ремеди”, с която може да започнете да овладявате паник атаката, а след това с терапевт да намерите първопричината за нейното появяване. Запитайте се “Кое е това, което крия от себе си?”. Интересно е, че цветята помагат на тялото и емоциите, сами да намерят начин да успокоят ума и да го освободят от напрежение. Есенциите буквално мобилизират силите на организма, сам да се справи с дисбаланса. Ето, това аз наричам магия.

5. Какво можеш да ни кажеш за връзката на есенциите с дихателната система и белите дробове?

Мая: Белите дробове са олтарът на душата. Когато в тях има проблем, това означава, че ние губим връзка със себе си. Тук може да използваме силата на цветето Церато (Китай). Основното му послание, е „върни се към себе си и чуй интуицията си“. Колкото повече се отдалечаваш от своята душа, толкова по-голямо е страданието ти. Когато ни обзема тъга, след прекарана болест, може да се доверим на цветето Горчица. Цветът от горчица, помага да върнем радостта в живота и е свързано с овладяване на чужд енергиен поток, който сме поели върху нас.

6. Ти сподели за връзката със страха. Германската нова медицина на д-р Хамер показва, че белите дробове са свързани със страха за живота. Когато човек не може да се справи с живота си, той изпада в дисбаланс, въпреки че ние сме на тази планета за експериментиране. Знаем, че енергията никога не се губи, само се видоизменя. Препоръчай подходяща есенция, която може да помогне на хората със зависимости (от човек, субстанции) или привързаност към нещо?

Мая: Ще добавя, че има пристрастеност към работа, към социални медии и лечението се извършва с една есенция – Агримония. Агримония цъфти около Еньовден. То е фино дълго цвете с жълти цветове, и показва, че човек трябва да се приеме такъв, какъвто е. Хората тип агримония са тези, които искат да принадлежат към някаква група и са готови на абсолютно всичко. Не могат да си позволят да кажат, че имат проблем. Това са веселяците, те обичат приключения и забавления, но са се “свили” някъде, за да принадлежат към конкретна група. Ако ги питаш какво искат, ще е това, което обществото иска. Те се “прегъват” до степен, че забравят кои са.
Посланията на есенциите ни насочват да приемаме себе си такива, каквито сме – автентични. Тази битка не е лека, но винаги има решение и изход от ситуацията.
Аз вярвам, че каквото и да се случва с ума, идва момент, когато си готов, нещо те активира, дърпа и трансформацията побеждава. Всичко е възможно. Дерзайте!

7. Какво е твоето послание към читателите на „НОВ СВЯТ ЗА ЖЕНАТА”?

Мая: Бъдете себе си. Развивайте се. Търсете своята есенция и не се отказвайте от своята автентичност.

За контакти с Мая Вълчева:
Личен профил:
https://www.facebook.com/maya.valcheva.5
FaceBook страница:
https://www.facebook.com/colormelife
Сайт:
http://www.colormelife.com/color/курсове/

Tags: No tags

Comments are closed.