сабина ново1

НОВ СВЯТ ЗА ЖЕНАТА със Сабина Серафимова

Представяне:

Сабина Серафимова е млада и вдъхновяваща дама, отличаваща се с “Моето Слово” – пространство, което трансформира съзнанието на жената, семейството и децата със Словия, наричане и тъкане. Нейната основна цел е да помага на хората да открият себе си и реализират своя потенциал.

1. Коя е Сабина и с какво се занимаваш сега?

Сабина: Автор съм на книги за духовно самоусъвършенстване, създател на групови и индивидуални програми за личностна трансформация. Вярвам, че темата за духовното развитие е належаща за всяко човешко същество и всеки, който работи в посока на нейното популяризиране, подпомага цялостното израстване на човечеството.

2. Какво те отведе към Словото и как то влияе на жената, на децата, на семейството?

Сабина: За мен словото е магия и любовта ми към него винаги е присъствала в моя живот. Речта ни е жива, протича през нас и създава действителността, в която пребиваваме. Словото може да бъде облечено в думите, които изричаме, чуваме, пишем, четем или дори мислим. Има много одежди и с еднаква лекота твори красота и тъмнина. Личното ни слово е ключът към спокойствието и мира на нашата душа. Ежедневно боравим с него. Осъзнато или не, плетем случванията в битието си. Тайната на щастливия живот е в разбирането на силата, която се крие в думите. Всеки от нас има правото осъзнато да подходи към този процес и да сътвори изобилие за себе си. Желанието ми да подаря свобода на хората беше мотивът за написването на книгата „Слово“. Откакто се помня, се уча на блага Словия и съвсем естествено вплетох в книгата натрупания опит. Ако повлияем на собственото си слово, ще можем да променим всяко събитие в живота си. В случай че не харесвате някакъв акцент от битието си, насочете фокус към думите, с които го описвате. Сменете ги и наблюдавайте промяната около себе си.

3. Разкажи ни за Рода – какво трябва да знаем и какво все още не знаят хората в България?

Сабина: За да имаш добро бъдеще, е важно да познаваш своето минало. За да продължи напред, човек е необходимо да е благодарен на семейството си и хората, от които е произлязъл. Аз смятам, че това е много важна част от човешкото битие. Тема, която изисква отделно и самостоятелно внимание. Ето защо онлайн сесиите ми в тази насоченост са индивидуални. Работи се върху конкретна ситуация за изграждане на мир и равновесие. Семейството ни учи на търпение и смирение. То е благодат и най-висшият дар от Създателя. Нужно е само да си позволим да погледнем към него по този начин. Аз работя със Словото посредством утвърждения, предизвикващи дълбоки осъзнавания и промяна.

4. Занимаваш се с Тъкане и наричане. Какво е характерно за двете и можеш ли да ни кажеш малко повече как това помага на съвременната жена?

Сабина: Това събитие вплита в себе си силата на думите и действията. „Тъкане и Наричане“ е идея, която се роди спонтанно. Описах видяното с формулите, утвържденията, молитвите, символиката на цветовете, фигурите и така за часове се роди Тъкане и Наричане. Целта на това магично събитие е да събудим интерес към българските ни корени и да запазим жива искрата на нашите занаяти, като ги предаваме напред. В събитието съживяваме женските сбирки, на които са се радвали нашите баби. Обменяме женска енергия и сами изтъкаваме пано на намеренията си. В процеса на работа комбинираме силата на словото със символиката на цветовете, живата прежда, фигурите. Материализираме мисълта в реален продукт, който засвидетелства готовността ни за случване. Резултатите от този процес са невероятни. Дотолкова успяваме да насочим фокуса на съзнанието си към една определена цел, че положителните резултати не са никак изненадващи.

5. Любовта е тема, която засяга всички, дори и тези, които отричат нейното съществуване. Какво за теб е тя и как да развием себе си с помощта на Любов? Можеш ли да споделиш съвети, практики и за своя онлайн курс „Всеки заслужава Любов“?

Сабина: Любовта е двигателят на света. Тя променя и трансформира човешката душа. Учим се да обичаме и често затваряме сърцето си в опит да се предпазим от болка. Болка има само, когато сме затворили сърцето си за любов. Програмата „Всеки заслужава любов“ е също индивидуална. Тази тема е ключова и работата по нея трябва да стигне до дълбините на човека, усетил готовност да тръгне в тази посока. Преди да обичаме останалите, е необходимо да се научим да обичаме себе си. Погрешно е да мислим, че това е егоистично. Егоистично е да страдаме от оковите, които сами си поставяме, и непрекъснато да обвиняваме околните за терзанията си. Първата и основна работа на всеки човек е да се запознае с личното си щастие, извиращо от собствената му душа, и след това, изпълнен с любов, да я раздаде на света около себе си. Искам да отправя предизвикателство към читателите. Не ги виждам, но ги усещам с душата си. Предизвикателството изглежда обикновено, но често в най-простите неща се крият най-сложните въпроси. В продължение на седем дни, като започнете от утре, си подарявайте значим за вас подарък. Без да се скъпите, пазарите или да отлагате за следващ ден. Подарете си радост под формата на разходка, десерт, нова блуза, почивка, сън или всичко, което душата ви пожелае. Слушайте се. Позволете на тялото ви да говори. Какво искате? От какво имате нужда? Подарете си седем дни, в които основната ви цел е да създавате личното си щастие. В края на седмия ден вземете лист и химикал и напишете писмо към себе си. Разкажете как сте се чувствали през изминалите дни. Какво ви е харесало? Какви мисли са минавали през главата ви? Кои сте успели да прогоните? Кои не сте? Завършете седемте дни без чувство на вина, отлагане и омаловажаване на себе си и собствените ви потребности. Запазете това усещане в ежедневието си. Веднага, след като успокоите ума си, ще видите промяната, която неизбежно ще настъпи в обкръжението ви.

6. Разкажи ни за своите книги “Слово”, “Няколко стъпки напред”, “Ангели”. С какво се отличават те и какво ще ни даде като послание всяка една книга?

Сабина: „Слово“ е магия. Жива книга. Тя съдържа всичко. Не само заради думите, от които е съставена, но и заради мислите и осъзнаванията, които провокира. Те я развиват, обогатяват и усилват полезността ѝ. Веднага, след като написах „Слово“, усетих силен порив да проуча глаголицата. В следващите няколко дни вече пишех с лекота, заменяйки съвременните букви с тези от глаголицата. Потънах в скритото им значение. Сякаш ми говореха и разкриваха тайните си пред мен. Превърнах този процес на учене в забавна игра. Въобще не се изненадах, като стигнах до моята буква С, чието име е Слово. Всичко е предначертано. Затова Слово е навсякъде около мен. Тя стана лого на moetoslovo, облечена в зеления цвят на сътворението. Oлицетворява мисията ми да помагам чрез Словията. „Слово“ е наръчник за щастие. Засяга основните елементи от човешкия бит. Изпълнена е с полезни практики, медитации и утвърждения, които водят до реална промяна в ежедневието на всеки човек. Тя е за всеки, който иска да промени живота си към по-добро.

„Ангели“ е красиво пътешествие в човешкия свят. В книгата разказвам за срещите си с възвишени и чисти хора, чийто живот е достатъчен повод да бъдат наречени Ангели. В нея са запечатани познати и непознати истини, водещи до нови осъзнавания. Тя вдъхновява, мотивира и напомня на човек, че за него няма невъзможни неща. Подходяща е за всеки, който търси себе си и мечтае да реализира потенциала си.

„Няколко стъпки напред“ е учебник за пълноценен живот. Разглежда седемте основни стълба, които позволяват да бъдем уверени и целеустремени. Дава отговор на въпросите: Какво е моето призвание? С какво да се занимавам? Как да бъда щастлив? Какво е любовта? Кой е Бог? Как да изживея свързаност? Какви практики да правя? Как да подобря физическото и емоционалното си състояние? Каква храна да ям? Как да се отнасям към водата си?

В книгата са включени редица техники, практики, ритуали и медитации, които в дългосрочен план ще бъдат в полза на читателя. „Няколко стъпки напред“ ви предлага пътуване към дълбините на човешката душевност. Книгата е ключ за изобилие и реализиране.

7. През какви трудности премина, докато стигнеш до изграждането на “Моето Слово”, което е трансформиращо пространство за всяка жена?

Сабина: Не мисля, че съм минала през трудности. Целият процес около „Моето слово“ е вълшебство за мен. Не бих го заменила за нищо друго. Аз искам да правя това, защото виждам ползата за околните. Знам, че не идва от мен, а от Бог и аз съм само посредник. Пускам всичките си очаквания и се водя по напътствията, които получавам. Укротявам своето „искам“ и насочвам фокуса си към „давам“. А моето, „личното искам“,  Бог го изпълнява по най-добрия за мен начин.

8. Какво ново да очакваме от теб през 2023 г.?

Сабина: До края на годината ще излязат от печат двете ми детски книги. Ще стартирам събитията:  „Глаголица и Наричане“ и „Тъкане и Наричане – 2 част “. Очаквайте и представяния на книгите ми на различни места в България, които ще обявявам в сайта и фейсбуск страницата.

9. Посланието ти към читателите на списание Нов свят “За Жената” е?

Сабина: Бъдете здрави и нарисувайте личната си картина, изглеждаща по-добре всеки следващ ден. Опознайте сетивата си, чрез които ще откриете нови светове. Семплият резултат ще е вашето щастливо съществуване. На финала ми се иска да кажа утвърждение за сбъдване на мечти и нека то да е личният ми подарък към всеки един от вас:

Аз вярвам в моята мечта. Захранвам я с мисълта. Подкрепям я с вдъхновение. Подплатявам я с действие. Аз знам, че е въпрос на време да се материализира. За мен тя е жива и скоро ще я видя. Търпелив(a) съм да дочакам проявление. Имам готовност да извървя стъпките до нея. Аз вярвам в моята мечта и всеки ден я захранвам с мисълта.

За контакти със Сабина Серафимова:

Личен профил
https://www.facebook.com/profile.php?id=100040238738437

Уебсайт
https://moetoslovo.com/

Tags: No tags

Comments are closed.