ел сайт интервю

НОВ СВЯТ ЗА ЖЕНАТА с Eлица Дзилиани

Представяне:

Елица Дзилиани е иновативен художник, коуч терапевт, илюстратор и писател на детски книжки.
Успешен предприемач с множество успешни изложби в цяла Италия.

1. Представи се с какво се занимаваш?

г-жа Дзилиани: Аз съм коуч и автор на създадена личностна програма за Арт терапия. Художник, с дългогодишен опит в Италия, където живея повече от 20 години.

2. Какво те вдъхновява в новия ден?

г-жа Дзилиани: Хората с креативна мисъл…Те имат дарбата да виждат във всяко нещо красивото и от него да творят изкуство.

3. Ти си иновативен художник и имаш множество успешни изложби в Италия. Разкажи ни за твоето изкуство и с какво се отличава то?

г-жа Дзилиани: Рисувам от ранна детска възраст и тук е мястото да благодаря на родителите си, че са ме подкрепяли в изразяването на дарбата ми, която през годините успях да доразвия и се превърна в действителност. Днес това е моята реалност.
Що се отнася до дейностите, които в момента развивам, освен Арт терапия и коучинг, предстоят планирани групови изложби през цялата година. През месеците април, юни и септември ще организирам три нови лични изложби. Движейки се заедно с т.нар. квантов преход, последните ми изложби са насочени изцяло върху ,,Екосистемата” и промените, наблюдаващи се в енергиен план.

4. Освен че рисуваш, ти си илюстратор и писател. Разкажи ни за авторските си детски книжки, в които читателят може да открие и твоите рисунки.

г-жа Дзилиани: Да, аз съм и илюстратор, и писател. Илюстративната дарба се отключи след една много съществена регресия през 2015 г., а 2016 г. (месец януари) се роди и първата ми книжка ,,Една специална целувка за лека нощ”.
Тя е предназначена за деца от 3 до 7 години. Историята е създадена за всички онези деца, които заспиват без многозначителната и така желана целувка за лека нощ, която под една или друга форма, остава отпечатък в нашето тук и сега.
През 2023 г. (месец април) се появи още една моя рожба, със заглавие ,,Виж ръцете на Алила”. В историята е закодирана мисълта за специалните деца, както обичам да ги наричам. Алила, героинята на историята е, едно от тези деца. Тя не може да говори, но пък това съвсем не е пречка да живее в своя перфектен и съвършен свят. Чрез текстовете в историите, желая да създам в децата едно пътуване към прекрасното бъдеще, а у възрастните да възвърна спомена от безгрижното детство. На този етап, книжките са издадени само на италиански език, присъстват в книжарници и редица портали като Amazon, Мондадори eBay и други.

5. На какво те научи Италия?

г-жа Дзилиани: Аз мисля, че моята мисия е свързана с Италия. Когато бях на 9 години, си спомням, че гледайки италианските филми с участието на София Лорен, си записвах превода от субтитрите. Да, няма случайни неща! Обожавам Италия, езикът, храната, планините морето и природата! По-голямата част от смисления ми живот и житейски опит, преминаха тук. Италия ме научи да се справям сама, да разчитам на себе си и да вярвам в себе си.

6. Обучаваш се в сферата на личностното развитие. От какви теми се интересуваш?

г-жа Дзилиани: Изучавам теми свързани с душата от близо 25 години, тъй като една от специалностите ми е “Иконография и теология”, и реално от тук всичко започна да се променя. Разбрах, че в промяната нищо не остава същото. С годините нарасна и моят интерес. Пътешествия из различни държави, запознаване с различни култури.. Това разшири мироглед ми. Говоря перфектно три езика, което ми позволява да обогатявам знанията си чрез различни източници, което считам за превъзходно. Имам познания в областта на Кристалотерапията, работа с чакрите, лечение чрез прана. Последните ми познания са от Академия “Щастлив живот”, с ментор г-жа Стояна Нацева. Тя е поток от мъдрост и светлина. Личност, която вдъхновява много хора.

7. Какви са препоръките ти към младите дами във връзка със себеразвитието?

г-жа Дзилиани: Тъй като квантовият преход е в своя ход, препоръчвам на дамите да бъдат по пластични във времето и да се обръщат по-често към вътрешния си Аз, запитвайки се: ,,Това, с което се занимавам и това, което правя сега, харесва ли ми?”

8. Животът зад граница за теб е?

г-жа Дзилиани: Ще отговоря по много синтезиран и кратък начин: За някои хора е бреме, а за мен безкрайна опитност!

9. Осъзнаването за теб е……?

г-жа Дзилиани: В момента, в който се обърнах към своята душа и започнах да живея тук и сега, застанах на своето място в системата на живота, и нещата просто поеха по начин, по който дори не съм си и представила, че могат да поемат. Животът е дар, за който трябва всекидневно да благодарим.

10. Кои са най-големите ти успехи в твоя професионален път?

г-жа Дзилиани: За всеки човек терминът ,,успех” има различна дефиниция. Лично за мен, успехът е в това да се занимавам с неща, които ми носят удоволствие и в същото време чрез моите опитности да допринасям за един по-съвършен живот.
Ако ме попитат: “Елица, Вие успешна жена ли сте?”, без да се замислям, ще отговоря ,,Да”, защото за осъзнатият ми опит досега всичко, което съм сътворила, е най доброто! Имам изложби в България и Италия. Аз съм илюстратор и писател. Създала съм Арт-терапевтична програма за деца в различни възрастови групи, която адаптирах (трансформирах) и за възрастни хора. Чрез Арт-терапията и програмите, които използвам, се ускорява процеса за достигане до резултата, който желая…

 11. Посланието ти към читателите на “Нов свята За Жената”?

г-жа Дзилиани: Ако искате да промените нещо във вашия живот, което не ви допада, съвсем не е невъзможно!  Говоря ви от личен опит. Погледнете се в огледалото и просто се попитайте: ,,От какво имам нужда?”. Ще установите, че този човек има светкавичен отговор. Послушайте го и направете първата крачка!
Безкрайна благодарност за стойностното интервю!
С респект и уважение: Елица Петрова Дзилиани.

За контакти с Елица Дзилиани:

Личен профил
https://www.facebook.com/elitsa.petrovaziliani

Страница във Facebook
https://www.facebook.com/profile.php?id=100088679851550

Линк към групова терапия и събития
https://www.facebook.com/groups/596573899031745?ref=share_group_link

Тик Ток
https://www.tiktok.com/@elisapetrovazilia?_t=8eBOjsuuKy2&_r=1

Tags: No tags

Comments are closed.